Cultuurplein - Proef Vught

Op het Cultuurplein, voor jong en oud, maak je kennis met kunstenaars en cultuuraanbod uit onze gemeente. Werk aan je eigen zonnevanger met KinderKunstLab, deel je verhalen met de makers van het Labyrint van Vught, dans mee in de Silent Disco met de Try Out Crew, stap een privémuseum van kunstenaar Jan-Hein Arens binnen en laat je verder verrassen door beeldende kunst, muziek, dans en meer…

Programma - Doorlopend van 12:00-17:00 uur

Labyrint van Vught

Een uniek community-art project waar iedereen vanaf 10 jaar aan deel mag nemen. Vanuit verwondering luisteren kunstenares Judith Abels en gesprekspartner Jente Lens naar wat mensen beweegt. Ze zijn op zoek naar verhalen van mensen uit hun nabije omgeving, familietradities, de cultuur van een straat/ wijk, (gezamenlijke) herinneringen, gebruiken en bijzondere gebeurtenissen door de jaren heen. De verhalen worden, samen met iedereen die wil (leren) creëren, verbeeld op textiel en uiteindelijk gebundeld in een meterslang textiel kunstwerk, opgebouwd in Labyrintvorm, zodat iedereen letterlijk mag (ver)dwalen in de verhalen van hun medemens.

Meer over Judith Abels

Maak je eigen zonnevanger

Het KinderKunstlab staat voor experimenteren met materialen en technieken. Geen 13-in-een-dozijn knutsels, maar vooral genieten van je eigen creativiteit. Daarom zijn de aangeboden activiteiten ook juist zo geschikt voor de brede groep van 6 t/m 12 jaar. Tijdens Proef Vught kun je bij de stand van het KinderKunstlab aan de slag met het maken van bijzondere zonnevangers. Maak op plakplastic een mooie compositie van natuurlijke materialen, al of niet in combinatie met doorzichtige papier, glitters enz . Plak er nog een vel plakplastic overheen zodat alles goed vast blijft zitten, en geniet van je kunstige creatie terwijl het zonlicht er doorheen schijnt.

Meer informatie KinderKunstLab

Heel Vught Danst!

Op zondag 2 april tijdens Proef Vught en de laatste dag van de Cultuurweek 2023 sluiten we af met een Vughtse dans. Met Vughtse dansers, inwoners, cultuuraanbieders, koren op muziek van onze Vughtse FLEMMING.

Meer info en danstutorial

Silent Disco

Kom outdoor dansen! Met je koptelefoon van Silent Disco Vught kun je keihard en toch silent swingen. Deze stille dansvloer wordt gerund door jongeren van de Try Out Crew. In Elzenburg zetten zij zich samen met MOVE Vught, Plaza Cultura en Elzenburg in om sportieve en creatieve activiteiten voor jongeren uit groep 7 en 8 te organiseren. En daarnaast organiseren ze themafeestjes voor jongeren van de middelbare school. Speciaal op Proef Vught zorgen ze voor een bruisende dansvloer en kunnen ze je alles vertellen over de Try Out activiteiten. Vanaf 14:30 uur is bovendien onze Vughtse DJ JustRoozz aanwezig om de lekkerste plaatjes voor je te draaien.

 

Insta Selfie-hotspot

Kom naar de Selfi-spot van Jeugd- en Jongerencentrum Elzenburg! Hier kun je samen met vrienden en/of vriendinnen een supertoffe foto maken, die je uiteraard ook mee naar huis mag nemen als aandenken, hoe leuk is dat?!? Verder kun je bij onze stand meer informatie vinden over wat wij doen en organiseren binnen en buiten ons jongerencentrum.

Lees meer over Elzenburg

Tree of Connection

De Oekraïense kunstenares Tatiana Rylina en kunstenares Carola Mokveld willen door middel van het werken met kunst, mensen samen brengen. Ze zijn gestart met het project Tree of Connection: De boom van verbinding. De boom van verbinding zal met vluchtelingen en niet-vluchtelingen gemaakt worden vanuit de botanisch printtechniek op textiel. Doe je mee aan de Tree of Connection? De boom die ons allen verbindt door lekker rond de tafel samen te komen en je eigen blad, beestje of wat dan ook te borduren. Zelfs als je nog nooit geborduurd hebt kun je meedoen.

Meer informatie

Expeditie Notenbalk | MusiCare

Muzikaal experimenteren met MusiCare!

Soft on the outside – Art on the inside

Laat je verrassen bij

Soft on the outside
Art on the inside


van Vughtse kunstenaar Jan-Hein Arens.

Meer info Jan-Hein Arens