Succesvolle inspiratieavond Visit Vught in DePetrus - Vrijdag 6 oktober 2023

De Inspiratieavond, georganiseerd door Visit Vught, bracht op dinsdag 3 oktober professionals uit de toerisme- en recreatiebranche samen in DePetrus. Daar stonden inspiratie en verbinding centraal. Klaas van Leengoed van Kasteel Maurick verwoorde het krachtig: "We kunnen alleen vermenigvuldigen als we bereid zijn te delen." Deze gedachte liep als een rode draad door de avond en werd tastbaar in de bereidheid van de aanwezigen om hun kennis en ervaring te delen.

Een hoogtepunt van de avond was het boeiende gesprek tussen gastheer Ton de Kort en drie lokale ondernemers: Frank de Bot (Asperges in het veld), Maikel Pennings (Enjoyhotel De Kruishoeve) en de al genoemde Klaas van Leeengoed. Ze deelden inzichten, successen en uitdagingen, wat leidde tot waardevolle inzichten voor iedereen. Het gesprek liet zien dat samenwerking binnen de Vughtse gemeenschap al volop gaande is, maar ook dat er nog veel kansen zijn om de sector verder te versterken.

Een van die kansen is het opwindende project Linie 1629, gepresenteerd door Wim Kievits. Dit project belooft een nieuw tijdperk in de geschiedenis van Vught te worden, met mogelijkheden voor toerisme en recreatie die de unieke erfgoedwaarde van het dorp benadrukken. Ankie Joos van VisitBrabant deelde waardevolle inzichten over samenwerking met regionale en lokale partners. Zij stond ook stil bij hoe toeristen en bezoekers effectief kunnen worden bereikt met de juiste boodschap op het juiste moment via de juiste kanalen, met speciale aandacht voor het belang van online reviews.

Na het afronden van het officiële programma was er een informele borrel, waar deelnemers de kans kregen waardevolle connecties te maken.

De Inspiratieavond was een groot succes, mede dankzij de gastvrijheid van DePetrus. Maar het meest waardevolle aspect was de aanwezigheid van alle betrokken ondernemers, die hun enthousiasme en visie deelden.

Onze dank gaat uit naar onze partners: Brabant Marketing, DePetrus, Gemeente Vught en TDK Tekst, en een speciale vermelding voor KreaD’or voor hun prachtige kunstbloemwerken en de Gereghthof voor de heerlijke broodjes en de borrel.

Fotografie: Cees Ringelberg