Kunst & Cultuur

Op het gebied van kunst en cultuur is er heel wat te genieten. Of je nu van de roemruchte historie of van hedendaagse kunst houdt: Vught heeft het. Van Nationaal Monument Kamp Vught en het nabijgelegen Geniemuseum tot de kunst in Van Loon Galleries. Het lokale erfgoed wordt gekoesterd in het Vughts Museum, dat te vinden is in de beeldbepalende voormalige kerk DePetrus. Alsof dat nog niet genoeg is, zijn in Helvoirt nog sporen van de grote Vincent van Gogh te vinden … Visit Vught en kijk je ogen uit!

Vincent van Gogh

Als bescheiden Van Gogh dorp is Helvoirt drie officiële Van Gogh Monumenten rijk: De pastorie, de Protestantse Kerk en het graf van zijn oom Johannes (Jan).

Daarnaast zijn er nog vele andere locaties die een belangrijke rol speelden in het leven van Van Gogh. Denk hierbij aan de statenbijbel die zijn vader schonk, het huis van zijn tantes aan de N65, het natuurschoon van de Loonse- en Drunense Duinen, het Helvoirts Broek én het voormalige woonhuis van het gezin Van Gogh. Tijdens een van de vele wandel- of fietsroutes passeer je de landschappen en huizen die Van Gogh schilderde.

Ontdek van Gogh in Helvoirt
Standbeeld van de schilder Van Gogh in Helvoirt