Ontdek de omgeving

Vught is prachtig, dat staat als een paal boven water. Daar kun je zonder problemen een aantal hele fijne dagen doorbrengen, op welk moment in het jaar dan ook. Maar … als je tóch in Vught bent, is het natuurlijk zonde om niet ook een kijkje te nemen in de directe omgeving. Daar, waar de Brabantse schoonheid en gastvrijheid samenkomen. Je kijkt je ogen uit in de prachtige natuur tussen Vught en ’s-Hertogenbosch: van Het Bossche Broek tot de Zuiderwaterlinie en De Moerputten. En over de Brabantse provinciehoofdstad gesproken: daar staat natuurlijk ook de Sint Janskathedraal, zowel van buiten als van binnen een lust voor het oog. Wil je juist de ándere kant op: dan is Het Groene Woud een fraai en divers natuurlandschap om zeker niet te vergeten. Dompel je onder in Brabant, met Vught als de perfecte uitvalsbasis!

Het Bossche Broek

Even ontspannen aan de drukte in de stad? Dat kan perfect in Het Bossche Broek. Binnen enkele minuten wandel je vanuit het drukke centrum dit ongerepte stukje natuur in.

Bezoek Het Bossche Broek

Zuiderwaterlinie

De Zuiderwaterlinie is een unieke ketting van 11 Brabantse vestingsteden en hun ommeland, verbonden door het typisch Nederlandse verhaal van verdedigen met water.

Bezoek de Zuiderwaterlinie

De Moerputten

Wat er nu precies zo speciaal is aan de Moerputten? Dat helderen we graag voor je op. Naast open water en moeras vind je er namelijk ook blauwgraslanden met buitengewoon fascinerende flora en fauna. Zo tref je er vlinders die bijna verdwenen waren. Heb jij al eens een pimpernelblauwtje gezien?

Bezoek de Moerputten

Sint-Janskathedraal

Een laatgotisch, rijk versierde kerk die tussen 1380 en 1520 gebouwd is. Uniek in Nederland door haar dubbele luchtbogen en uniek in de wereld door haar 96 luchtboogfiguren.

Ontdek de Sint-Janskathedraal