Zondag 15 september 2024

De informatie op deze pagina gaat nog over de Open Monumentendag 2023

Elk jaar, tijdens het tweede weekend van september, krijgen we een unieke kans om een reis terug in de tijd te maken. De Open Monumentendag op zondag 10 september is het moment waarop prachtige monumenten in Vught, Helvoirt en Cromvoirt hun deuren wagenwijd openzetten voor iedereen. Deze dag biedt niet alleen gratis toegang tot adembenemende locaties, maar ook een rijke ervaring met extra activiteiten, waaronder tentoonstellingen, boeiende rondleidingen, meeslepende fietsroutes en ontspannen wandelingen.

Ervaar Levend Erfgoed tijdens Open Monumentendag in Vught, Helvoirt en Cromvoirt!

Stap binnen in de betekenisvolle wereld van "Levend Erfgoed," het thema van dit jaar. Levend erfgoed, ook wel immaterieel erfgoed genoemd, omvat diep verankerde culturele gebruiken, tradities en ambachtelijke vaardigheden die van generatie op generatie worden doorgegeven. Het zijn de waardevolle aspecten van ons culturele DNA die gekoesterd, overgedragen en gedeeld worden.

Activiteiten

Fietsroute Linie 1629

De fietsroute Linie 1629 (49 km) volgt de restanten van de aangelegde vestingwerken en voert je langs de meest belangrijke plekken van het Beleg van 's-Hertogenbosch.

Bekijk de route
Bomen in bloei voor het poortgebouw van Fort Isabella

Virtuele tours

Net als vorig jaar is het ook mogelijk om monumenten ‘virtueel’ te bezoeken.

Open Monumentendag wordt samen met de gemeenten ’s-Hertogenbosch, Sint-Michielsgestel en Vught georganiseerd.